Ministerul Finantelor Publice va organiza, pana la finalul acestei luni, a doua loterie a bonurilor fiscale, insa cu un regulament modificat, astfel incat sa fie maximum 100 de castigatori, a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la televiziunea publica.

"Vom avea o extragere pana la finalul lunii pe noul mecanism care se regaseste in legea promulgata astazi (marti — n. r.) de presedintele Romaniei, cu maxim 100 de castigatori", a spus Teodorovici. Potrivit acestuia, in cazul in care, dupa extragere, vor fi mai mult de 100 de bonuri castigatoare, se va organiza o alta extragere dintre acestea si se vor alege doar 100. Premiul se va imparti intre cei 100 de castigatori, scrie Agerpres.

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizata pe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe in Bucuresti, Cluj si Brasov, iar la polul opus s-au situat judetele Giurgiu, Calarasi si Ilfov, castigul fiind de 54,9 lei daca toate bonurile ar fi validate. Premiul total, de un milion de lei, va fi impartit egal la numarul castigatorilor validati de catre inspectorii fiscali. Lista castigatorilor va fi publicata pe site-ul Ministerului Finantelor, iar plata premiilor se va efecua in maxim 60 de zile de la incheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare.

Teodorovici vrea si o loterie a bonurilor fiscale din zone cu evaziune ridicata

Extragerea la loteria fiscala va avea loc in iunie, probabil saptamana viitoare, si vor fi extrase 100 de bonuri care vor imparti premiul de un milion de lei, a anuntat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, el precizand totodata ca in viitor se va implementa si o aplicatie telefonica de inscriere La finalul sedintei Guvernului, miercuri, ministrul de Finante a fost intrebat de jurnalisti daca loteri fiscala va mai avea loc, iar acesta a raspuns afirmativ.

"Va avea loc loteria, s-a promulgat si legea care schimba sistemul de extragere a castigatorilor, se va aplica din aceasta luna pentru lunile aprilie si mai, astfel incat intreaga perioada sa fie acoperita pe baza noului sistem, si anume doar 100 de castigatori la care se imparte premiul de un milion de RON, astfel incat sa fie un castig substantial", a spus Teodorovici.

Ministrul a aratat ca, in paralel cu loteria „clasica” ce se va desfasura pana la sfarsitul anului in forma stabilita, se ia in calcul desfasurarea unei alte loterii destinata bonurilor fiscale care provin din zone in care evaziunea fiscala este ridicata. Totodata, el a spus ca are in vedere implementarea unui sistem modern de loterie prin utilizarea unei aplicatii telefonice cu ajutorul careia detinatorii de telefoane inteligente pot inregistra online bonurile fiscale.

"Nu inseamna ca renuntam la mecanismul curent, acela de depunere efectiva a acestor bonuri pentru cei care nu au aceasta aplicatie (...) Pastram ambele sisteme, dar nu pot sa tin grupul tinta, care este mult mai numeros, al celor care pot sa aplice un astfel de sistem modern sa nu-l foloseasca. Deci, se tin ambele mecanisme, in paralel, pentru a fi mult mai facil si pentru a lasa o masa mai mare de bonuri fiscale sa ia parte la aceasta loterie", a explicat ministrul Finantelor.

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizata a doua zi de Paste, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe in Bucuresti, Cluj si Brasov, iar la polul opus s-au situat judetele Giurgiu, Calarasi si Ilfov, castigul fiind de 54,9 lei daca toate bonurile ar fi validate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri