Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta, cu 7,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 8,1%, a anuntat miercuri INS.

Evolutia a fost influentata de cresterile inregistrate la comertul cu autovehicule (17,3%), intretinerea si repararea autovehiculelor (6,5%), la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si la intretinerea si repararea motocicletelor (5%). Scaderi s-au inregistrat la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (4%), scrie Mediafax.

In luna mai, afacerile din comertul auto au crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,1%. Fata de mai 2014, indicatorii sunt mai mari cu 11,4%, respectiv cu 13,9%.

Totodata, INS a anuntat ca volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in primele cinci luni atat ca serie bruta, cu 3,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,5%.

Sursa foto: Jeep Grand Cherokee/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri