Romania va participa la "Initiativa pentru IMM", un program comun al Comisiei Europene si Bancii Europene de Investitii (BEI) prin care firmele mici si mijlocii pot beneficia de credite in suma totala de 100 mil. euro, fondurile provenind din alocari nationale si din resursele bugetare ale UE.

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum prin care se propune participarea Romaniei la programul Initiativei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, avand in vedere ca mecanismele propuse duc la credite acordate in conditii avantajoase firmelor mici si mijlocii, fiind asteptat un efect de multiplicare de 4 ori, scrie Mediafax.

Conform regulamentului un stat membru poate contribui la finantarea Initiativei cu un procent de pana la 7% din alocatia Fondului European de Dezvoltare Rurala si Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala. Contributia financiara se va baza pe o evaluare ex-ante efectuata la nivelul UE de catre BEI si CE.

Evaluarea ex-ante realizata de Ministerul Fondurilor Europene a identificat posibilitatea de alocare a minim 100 milioane euro pentru instrumentul financiar tip garantie finantat din Programul Operational Regional, suma care poate fi constituita ca o contributie FEDR din partea Romaniei la instrumentul financiar de tip garantie neplafonata din cadrul Initiativei pentru IMM-uri.

Executivul subliniaza ca participarea la ”Initiativa pentru IMM-uri” nu necesita cofinantare din partea statului.

"Initiativa pentru IMM" este un program comun al Comisiei Europene si Grupului BEI si a fost intens promovat de institutiile europene. Prin acest program, firmele mici si mijlocii pot beneficia de credite acordate in conditii avantajoase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri