Producatorul de energie detinut de stat Hidroelectrica, aflat in insolventa, a inregistrat in primul semestru un profit record, de 725 milioane lei, in crestere cu 42% fata de castigul raportat in perioada similara a anului trecut, de 510 milioane lei.

Cresterea s-a datorat implementarii masurilor de reorganizare dispuse de administratorul judiciar Euro Insol, vizand optimizarea costurilor si cresterea eficientei si competitivitatii, a anuntat compania intr-un comunicat, relateaza Mediafax.

Cifra de afaceri aferenta primului semestru a urcat cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele sase luni ale anului 2014, respectiv de 1,851 miliarde lei fata de 1,554 miliarde lei.

"Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat unei productii mai mari inregistrate de companie in prima jumatate a anului 2015, cand a produs 9,6 TWh, cu 1,1 TWh mai mult decat in perioada similara a anului trecut”, se arata in comunicatul companiei.

La 20 iunie a fost achitata ultima transa din cele 24 aferente masei credale, Hidroelectrica fiind singura societate in insolventa din Romania care si-a platit datoriile la valoarea nominala, potrivit administratorului judiciar.

Hidroelectrica a achitat astfel 3,817 miliarde lei din totalul celor 4,313 miliarde lei inscrise la masa credala, suma de 496 milioane lei ramasa in continuare de achitat fiind reprezentata de rate aferente creditelor si liniilor de credit care au scadenta pana in 15 septembrie 2021.

De asemenea, in luna iunie, sumele incasate din dobanzi depasesc sumele platite drept dobanzi. Astfel, in 2012 Hidroelectrica a avut o pierdere din dobanzi de 114 milioane lei pentru ca, pentru prima data in istoria companiei raportul intre cele doua dobanzi sa fie pozitiv, compania inregistrand un castig de 212.000 lei in iunie 2015.

Hidroelectrica este cel mai ieftin producator de energie din Romania. Compania se afla pentru a doua oara in insolventa din februarie 2014, prima procedura de reorganizare avand loc in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Sursa foto: hidrocentrala/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri