Volumul lucrarilor de constructii a fost mai mare cu 10,2% pe total in perioada ianuarie-mai, ca serie bruta, fiind inregistrate cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 18,3 %, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,3% si la cele de constructii noi cu 7,9%, potrivit INS.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 16,9% la cladirile rezidentiale, cu 8,2% la cladirile nerezidentiale si cu 9,4% la cele ingineresti. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, lucrarile de constructii au avansat cu 10,8%, pe fondul cresterilor la lucrarile de reparatii capitale cu 21,9%, la cele de constructii noi si de intretinere si la reparatii curente, cu 10,2% fiecare, relateaza Mediafax.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 23,3%, cladirile nerezidentiale cu 12,2% si la constructiile ingineresti cu 0,3%. In mai, lucrarile de constructii au consemnat un avans de 12,3% fata de aprilie, serie bruta, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi cu 28,9%, respectiv cu 10%.

Lucrarile de reparatii capitale au avut in schimb o scadere cu cu 3,1%. Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 19,9%, respectiv cu 12,5%. Cladirile rezidentiale au ramas la acelasi nivel fata de luna precedenta. Ca serie ajustata s-a inregistrat pe total o scadere cu 2,8%, influentata de lucrarile de reparatii capitale care au avut o reducere de 12,8% si de lucrarile de constructii noi (-0,9%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 8,9%.

Fata de mai 2014, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 4,7%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu avansand cu 12,9%, cele de reparatii capitale cu 8,6% si lucrarile de constructii noi cu 0,6%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 19,8% si la constructiile ingineresti cu 6,6%, pe cand cladirile rezidentiale au scazut cu 17,5%. Ca serie ajustata, volumul constructiilor a crescut cu 7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri