Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat ca proiectul Codului Fiscal va fi dezbatut in Parlament in sesiune extraordinara, iar ministrul Finantelor va tine cont de cererea de reexaminare a presedintelui si va face o noua analiza, impreuna cu BNR, asupra sustenabilitatii.

In privinta Codul Fiscal, ministrul Finantelor va purta discutii cu toate institutiile, inclusiv cu BNR, si va realiza o analiza din care sa rezulte mai bine sustenabilitatea si justetea masurilor, a precizat Dragnea, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, la care a participat si ministrul Eugen Teodorovici, scrie Mediafax.

"Nu s-a discutat de angajarea raspunderii Guvernului, urmeaza procedura firesca, se discuta crerea de reexaminare a presdintelui Romaniei in Parlament. La aceasta ora nu sunt motive sa modificam actul normativ, dar ministrul de Finante, asa cum este firesc, tine cont de cererea de reexaminare, este presedintele Romaniei si are tot dreptul sa faca lucrul acesta. Va discuta si cu BNR si cu toate celelalte institutii intersate pentru a prezenta inca o data o analiza temeinica din care sa reiasa sustenabilitatea modificarilor din Codul Fiscal si justetea lor", a declarat Dragnea.

El a spus ca il preocupa declaratiile lui Isarescu privind faptul ca noul Cod Fiscal nu este aplicabil, dar au fost multe informatii in spatiul public, inclusiv consilierul guvernatorului Adrian Vasilescu a spus ca Isarescu nu se opune acestui cod. "Domnul Adrian Vasilescu a spus ca domnul Isarescu nu se opune Codului fiscal. Au fost foarte multe informatii in spatiul public. Este un act de importanta colosala si acestea sunt discutii care trebuie purtate, pe baza unei analize pe care din nou o sa o faca ministerul Finantelor", a aratat Dragnea.

Intrebat in legatura cu declaratia guvernatorului BNR ca actualul Cod fiscal este inaplicabil, Dragnea a spus: "Ma preocup, numai ca, o simpla declaratie, pe care o respect si care vad ca astazi este contrazisa putin de Adrian Vasilescu, ma face sa cred ca cea mai buna varianta este ca domnul ministru al Finantelor sa discute cu toate institutiile intersate, inclusiv cu BNR, pe cifre, analize”.

El a mai spus ca acest cod a fost elaborat dupa consultari cu specialistii si trebuie sa existe argumente foarte serioase pentru a fi modificat. "Eu nu cred ca s-a elaborat modificarea Codului fiscal undeva intr-o baie, acolo au fost specialisti care au lucrat, oameni din mediu de afaceri si eu cred ca se sustine, primul ministru a fost implicat, au fost analize care au aratat ca aplicarea noului Cod Fiscal de la 1 ianuarie poate sa aduca multe beneficii Romaniei. Nu vreau sa cedam pur si simplu, adica vreau sa avem o relatie corecta, dar nu putem sa cedam pur si simplu pana cand nu avem argumente foarte serioase, dimpotriva argumentele sunt de partea noastra”, a adaugat Dragnea.

Codul Fiscal ar urma sa fie reexaminat de cele doua Camere ale Parlamentului, in perioada 24-25 august, in cadrul unei sesiuni parlamentare extraordinare, potrivit unor surse. Deciza politica finala apartine Coalitiei, urmand ca apoi presedintii celor doua Camere sa faca demersurile procedurale pentru convocarea Legislativului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri