Rolul Comitetului National Pentru Supraveghere Macroprudentiala este sa emita recomandari pe care Executivul este obligat sa le ia in considerare, dar nu neaparat sa le aplice, a declarat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici.

"E un comitet care emite recomandari de care guvernul sau celelalte structuri ale statului, in mod normal, sunt obligate sa le ia in considerare, nu neaparat sa le aplice. In lege spune clar ca, in situatia in care aceste recomandari nu pot fi aplicate, se argumenteaza de ce acest lucru nu este posibil si este decizia guvernului. Este si cazul Consiliului Fiscal, care emite o opinie pe care guvernul este obligat sa o ia in calcul, nu sa o si aplice.Daca am argumente care arata clar ca nu este nevoie sa aplic ceea ce acest Consiliu emite ca recomandare, nu se aplica", a explicat, sambata seara, ministrul, la Antena3, relateaza Mediafax.

Teodorovici a mai spus ca toate celelalte state ale UE au transmis deja Comisiei Europene "modul in care au infiintat astfel de structuri la nivel national, Romania fiind poate ultima tara care trebuia sa faca acest lucru".mGuvernul a aprobat, in 22 iulie, infiintarea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala, un organism care va avea rol de supraveghere a sistemului financiar national, iar presedintele acestui comitet va fi guvernatorul BNR.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu este de acord cu proiectul de lege privind constituirea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala a sistemului financiar, condus de guvernatorul BNR, Dragnea sustinand ca este "ceva foarte grav" si ca nu a stiut de el. "Asa ceva nu se poate (...) Eu ce sa inteleg, ca nu mai exista Guvern, Parlament, Presedintie?", a afirmat presedintele interimar al PSD. El a mai spus ca nu a stiut despre existenta acestui proiect si chiar l-a intrebat pe moderatorul unei emisiuni in care era invitat daca este "o stire reala".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri