Uniunea Europeana a adoptat un program care va sprijini proiecte de cooperare transnationala in regiunea Dunarii, in valoare de 222 de milioane de euro, pentru conservarea patrimoniului natural si cultural, imbunatatirea conectivitatii.

UE va investi peste 202 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) si 19,8 milioane de euro din Instrumentul de asistenta pentru preaderare (IPA) in proiecte transnationale din zona bazinului Dunarii, scrie Mediafax.

Elementul central al programului este stimularea inovarii si a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural si cultural din regiunea Dunarii, imbunatatirea conectivitatii si sprijinirea tranzitiei inspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Programul "a fost conceput pentru a contribui in mod direct la punerea in aplicare cu succes a Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, prin intermediul prioritatilor sale tematice si al sprijinului pentru guvernanta strategie", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corin Cretu, potrivit unui comunicat de presa emis de Reprezentanta Comisie Europene in Romania.

Programul vizeaza statele membre UE Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Germania, Romania, Slovacia si Slovenia si trei tari din afara UE: Bosnia-Hertegovina, Serbia si Muntenegru. Republica Moldova si Ucraina vor fi, de asemenea, eligibile in cadrul acestui program, odata ce se va stabili finantarea din Instrumentul european de vecinatate (IEV).

Activitatile partenerilor de proiect vor fi cofinantate pana la un plafon de 84%. Primul apel de propuneri va fi lansat in toamna anului 2015, iar evenimentul de lansare va avea loc pe 23 si 24 septembrie, la Budapesta. Biroul pentru planificare economica nationala din Budapesta a fost desemnat drept autoritate de management a programului transnational pentru regiunea Dunarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri