Presedintele Klaus Iohannis a aratat, in mesajul transmis la Gala Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania, ca trebuie acordata atentie oportunitatilor din domenii precum energia, agricultura sau turismul, dar si necesitatii de a reforma unele sectoare si sisteme publice.

In mesajul transmis, vineri seara, la Gala Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania (CCIFER), Iohannis a felicitat comunitatea oamenilor de afaceri francezi, formata din sute de membri, spunand ca au creat zeci de mii de locuri de munca si au contribuit la performantele economice ale Romaniei. Seful statului a spus ca este nevoie de un mediu de afaceri performant, care sa fie bazat pe institutii economice si juridice de calitate si predictibile, potrivit Mediafax.

"In actualul context economic, este evident ca atentia noastra trebuie sa se orienteze asupra mediului de afaceri. Avem nevoie de un mediu de afaceri performant, care sa fie bazat pe institutii economice si juridice de calitate si predictibile, caci numai asa intreprinzatorii vor dobandi increderea necesara. In acest sens, imbunatatirea calitatii institutionale a mediului de afaceri si eliminarea barierelor din calea liberei initiative trebuie sa fie prioritati clare. (...) Asa cum sugerati in Cartea Alba a Competitivitatii, pe care ati publicat-o de curand, trebuie sa acordam atentie oportunitatilor existente in diverse domenii, precum energia, industria constructoare de automobile, agricultura sau turismul, dar si necesitatii de a reforma unele sectoare si sisteme publice, care franeaza in prezent potentialul real al dezvoltarii noastre", a aratat Iohannis.

Potrivit acestuia, competitivitatea inseamna si un sistem fiscal atractiv pentru intreprinzatori, care sa ofere motoarelor economiei stimulentele necesare, fiind nevoie ca masurile de relaxare fiscala sa fie integrate intr-o viziune pe termen lung, astfel incat sa respecte cele trei conditii esentiale: prudenta, responsabilitate si sustenabilitate. Presedintele a mai spus ca Franta este al cincilea investitor strain din economia Romaniei, cu peste 6% din totalul investitiilor straine directe, si al patrulea partener comercial al Romaniei, la finalul anului trecut,comertul bilateral ridicindu-se la aproape 7 miliarde de euro, in o crestere cu aproape 5% fata de anul anterior.

"Sunt convins ca, prin avantajele competitive de care dispunem, sursele prosperitatii noastre comune se vor multiplica, cu precadere in contextul principiilor liberului schimb, dar si al avantajelor prin care integrarea monetara consolideaza economia Uniunii Europene. Sper ca si Romania sa beneficieze, in curand, de aceste avantaje, care sunt indispensabile pentru succesul integrarii economice europene. Pana in prezent, exista numeroase exemple de succes in ceea ce priveste cooperarea noastra economica, dar pot fi identificate multe alte oportunitati de extindere a acesteia", a adaugat Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri