Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele opt luni cu 11%, ca serie bruta, dupa ce constructiile ingineresti au avut un avans de 14,9%, cladirile nerezidentiale de 8,7%, in timp ce constructiile de locuinte au inregistrat o urcare cu 2,6%, arata datele INS.

Pe elemente de structura, au fost consemnate cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 16,3%, la cele de intretinere si reparatii curente cu 13,8% si la lucrarile de constructii noi cu 9%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 11,4%. Lucrarile de reparatii capitale au avut un avans de 17,6%, cele de intretinere si reparatii curente de 10,7%, iar lucrarile de constructii noi de 10,3%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor la cladirile nerezidentiale a urcat cu 11,3%, la cladirile rezidentiale cu 9,1%, iar la constructiile ingineresti cu 5,5%.

In august, constructiile au crescut cu 5,2% fata de iulie, ca serie bruta, cu 13,7% in plus la lucrarile de reparatii capitale, cu 4,5% la cele de constructii noi si cu 2,3% la cele de intretinere si reparatii curente. Pe obiecte de constructii, au avansat constructiile ingineresti, cu 11,9%. Pe de alta parte, s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cele nerezidentiale, cu 8,4%, respectiv cu 1,6%.

Ca serie ajustata, constructiile s-au redus cu 0,4%, dupa ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 5,9%, cele de reparatii capitale cu 1,5% si lucrarile de constructii noi cu 1%. Totodata, constructiile de locuinte s-au contractat cu 7,3%, iar cele de cladiri nerezidentiale cu 6,5%. In schimb, constructiile ingineresti au crescut cu 3,6%. Fata de august anul trecut, constructiile au inregistrat o crestere cu 10,8% pe serie bruta si cu 10,6% pe cea ajustata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri