Guvernul ar putea reduce cota de TVA de la 24% la 9% si pentru apa, propunere lansata in discutie odata cu dezbaterea proiectului de Cod Fiscal, masura care ar putea sprijini agricultura , in special sectorul de irigatii, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Mai discutam de TVA la apa, a fost o idee lansata de reducere la 9% a TVA la apa. Este, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultura, coroborat cu sistemul de irigatii, sunt convins ca si reducerea TVA la 9% la apa va fi un imbold foarte important", a afirmat Teodorovici, scrie Mediafax.

El a precizat, in contextul reducerii TVA la 9% pentru alimente si bauturi non-alcoolice de la 1 iunie, ca impactul masurii calculat initial de Finante pentru o perioada de sase luni, de 2,8 miliarde lei, a fost deja absorbit, avand in vedere ca incasarile din primele noua luni s-au plasat la 100,9%. "Asta inseamna ca aceste masuri nu distrug economia, nu dezechilibreaza nimic. Problema noastra este ca nu vrem sa fim totusi mai indrazneti, Romania are potential. Slovacia, de exemplu, incearca sa reduca TVA la alimente la jumatate, iata ca si alte tari au o astfel de abordare", a punctat Teodorovici.

El s-a aratat deschis propunerilor si i-a invitat pe cei din industria retailului si din agricultura sa vina cu idei si masuri implementate deja in alte state si care functioneaza. "Putem sa gandim scheme de ajutor de stat in domeniul agriculturii, se pot face astfel de finantari si eu zic ca putem sa gandim impreuna astfel de scheme pentru a stimula o zona sau alta de interes cu pontential. (...) Daca aveti idei, solutii care in alte state sunt aplicate, le putem discuta si le putem aplica", a adaugat ministrul.

Teodorovici a reluat ideea ca vede o alta abordare a finantelor publice, astfel ca in timpuri de criza nu trebuie sa actionezi prin a taia, ci din contra. "Atunci cand o companie se afla la greu, vii si o ajuti, nu-i inchizi orice cale spre echilibru si dezvoltare", a mai spus reprezentantul Executivului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri