Datoria guvernamentala a Romaniei a scazut cu 0,4 puncte procentuale in trimestrul al doilea al acestui an fata de primul trimestru, la un nivel de 38% din PIB, respectiv la 259,48 miliarde de lei, potrivit datelor publicate vineri de institutul european de statistica Eurostat.

Romania a consemnat la sfarsitul anului 2014 o pondere a datoriei publice in PIB de 39,9%, conform datelor revizuite publicate miercuri de Eurostat. La sfarsitul trimestrului al doilea, cel mai ridicat nivel al datoriilor publice era inregistrat in Grecia (167,8%), Italia (136%) si Portugalia (128,7%), iar cel mai scazut in Estonia (9,9%), Luxemburg (21,9%) si Bulgaria (28,3%), scrie Mediafax.

Comparativ cu primul trimestru, 18 state din UE au consemnat scaderi ale ponderii datoriilor in PIB, iar 10 state scaderi. Cele mai mari scaderi au avut loc in Irlanda (-2,6 puncte procentuale), Olanda (-2,2 puncte) si Croatia (-2 puncte), iar cele mai mari cresteri in Cipru (+2,9 puncte), Finlanda c(+2 puncte) si Ungaria (+2 puncte).

Fata de trimestrul al doilea din 2014, 15 state membre au inregistrat scaderea raportului dintre datorii si PIB si 12 au consemnat cresteri, in timp ce pentru Cipru a avut loc o stagnare. In Romania, datoria publica se ridica in trimestrul doi din 2014 la 84,4% din PIB.

Cele mai mari scaderi au avut loc in Irlanda (-12,5 puncte), Grecia (-9,7 puncte), Malta (-5,8 puncte) si Letonia (-5,7 puncte), iar cele mai mari cresteri In Bulgaria (+8,1 puncte), Austria (+4,2 puncte), Croatia (+4 puncte) si Finlanda (+3,9 puncte).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri