Daca pentru statele importatoare de petrol si gaze naturale scaderea notei de plata pentru importurile de hidrocarburi este benefica pentru balanta de plati, pentru statele care obtin in principal venituri din exporturile de titei se anunta zile grele.

Pentru exportatorii de titei, principalul obiectiv al politicii fiscale il reprezinta aducerea deficitelor bugetare in limite sustenabile. Aceasta presupune insa masuri dureroase pentru populatie, care pe langa deprecierea monedelor si inflatia marita se va confrunta si cu reducerea veniturilor.

In Golful Persic, unde sunt tensiuni importante intre membrii celor doua mari ramuri ale religiei musulmane, siiti si suniti, pericolul izbucnirii unor noi conflicte este cat se poate de real. In plus, in Arabia saudita, cel mai mare exportator de petrol din lume si principalul aliat al SUA din regiune, problemele dinastice risca sa se acutizeze.

Iranul, care a incheiat recent un acord cu SUA, va reveni pe piata petrolului in schimbul renuntarii la programul nuclear. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe pactul americano-iranian ca trupele Teheranului s-au implicat in razboiul din Siria de partea regimului lui Bashar al-Assad.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri