Romania urca 11 pozititii si ocupa locul al 37-lea in raportul anual al Bancii Mondiale privind mediul de afaceri. Prima pozitie este ocupata de Singapore, iar marea surpriza o reprezinta Marea Britanie care devanseaza Statele Unite si ajunge pe locul 6 in topul Doing Business.

Din cele 189 tari, Noua Zeelanda, Danemarca, Coreea de Sud si China ocupa primele cinci locuri ale clasamentului. Aceste tari, precum si Marea Britanie, care a urcat doua pozitii anul acesta, au usurat modalitatea de a realiza afaceri.

Romania a urcat 11 pozitii in acest top datorita reducerii nivelului impozitarii muncii si al contributiilor obligatorii, fiind reduse contributiile pentru asigurarile sociale suportate de angajatori, de la 20,7% la 15,8%. Printre alte state care au redus nivelul impozitarii se numara China, Franta si Grecia.

De asemenea, Romania este mentionata pentru introducerea obligativitatii registrului electronic pentru licitatii si pentru imbunatatirea prevederilor referitoare la respectarea contractelor in timpul insolventei si a probabilitatii de succes a reorganizarii. Tot in privinta insolventei, Romania a simplificat procedurile si a limitat la trei ani perioada de implementare a planului de reorganizare, potrivit Mediafax.

Romania se afla pe locul 45 din 189 in privinta usurintei de a incepe o afacere, pe 105 in ceea ce priveste obtinerea autorizatiilor de constructii, pe 133 in cazul accesului la electricitate si pe 64 in cel al inregistrarii proprietatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri