Demisia premierului Victor Ponta si caderea Guvernului vor avea consecinte asupra intregii societati, insa impactul acestora asupra mediului de afaceri va fi greu de evaluat, este de parere Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori si fost ministru pentru IMM, mediu de afaceri si turism.

Potrivit acestuia, vocea mediului de afaceri cere un guvern de tehnocrati care sa respecte politicile publice asumate de guvernul anterior prin lege, precum 0,6% din PIB pentru educatie sau 0,4% din PIB pentru programele de antreprenoriat. „Nu sunt de acord cu alegerile anticipate. Romania ar ramane fara bugetul pentru anul viitor si, totodata, va fi impiedicata aparitia noilor forte politice. Trebuie sa lasam timp pentru aparitia unor noi categorii de forte publice”, a declarat Florin Jianu (foto).

Profilul premierului tehnocrat

Florin Jianu considera ca un viitor premier tehnocrat trebuie sa fie un om cu expertiza, care a construit sisteme functionale de-a lungul carierei sale si care sa aiba capacitatea de a coagula in jurul lui „fortele binelui”. Totodata, premierul tehnocrat ar trebui sa aiba viziune, perspective in zona antreprenoriala si sa lanseze un plan de tara.

In ceea ce priveste mobilizarea impresionanta a bucurestenilor care au iesit in strada pentru a cere demisiile mai multor oficiali, Florin Jianu este de parere ca generatia tanara Romaniei reprezinta un exemplu pentru alte tari: „ Asa cum in 1989 a dat un semnal extrem de puternic, Romania face acum acelasi lucru printr-o generatie extrem de tanara. In alte tari, acestea sunt extrem de pasive si absente. Dam intregii lumi o lectie”.

WALL-STREET.RO a luat mai multe reactii ale mediului de business dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat depunerea mandatului Cabinetului sau.

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare presedintilor partidelor parlamentare, pe care ii invita la consultari pentru desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni, joi, fiind PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri