Bucurestiul ar putea intra chiar maine in zona euro, in contextul in care este la un nivel al veniturilor de 130% fata de media europeana, dar nord-estul Romaniei este la un nivel de numai 20-25%, a spus Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeisen Bank si presedinte al Consiliului Fiscal.

El a precizat ca obiectivul Romaniei de a intra in 2019 in zona euro nu a fost asumat de nimeni cu seriozitate. Pana acum au fost inaintate 6 termene de aderare in zona euro a tarii noastre. Daca ar fi fost sa respectam obiectivul 2019 ar insemna ca anul viitor sa intram in mecanismul ratelor de schimb, ceea ce este imposibil si nici nu a fost ridicata aceasta discutie.

"Realizam acum ca seriozitatea a fost zero in ce priveste acest proiect si orice data am pronunta acum nu va putea fi tratata cu seriozitate", a completat ionut dumitru

Adoptarea euro nu este un scop in sine si nu ne va face mai bogati peste noapte.

Economistul a criticat, de asemenea, faptul ca asumarea unor date de aderare nerealiste a determinat o parte din populatie sa se indatoreze in euro, cu gandul ca in scurt timp nu va mai exista risc valutar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri