Productia industriala a crescut in primele noua luni cu 3% ca serie bruta, ca urmare al avansului industriei prelucratoare cu 3,6% si al productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 2,3%, iar ca serie ajustata a urcat cu 3,2%, potrivit INS.

Pe de alta parte, industria extractiva a scazut cu 9,7%. Ca serie ajustata, productia industriala a consemnat o crestere cu 3,2%, sustinuta de industria prelucratoare (+3,6%) si de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 9,5%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

In septembrie, productia industriala (serie bruta) a sporit fata de august cu 25,5%, datorita industriei prelucratoare (+29,7%) si industriei extractive (+2,9%). In schimb, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 4,6%. Pe serie bruta, avansul productiei industriale a fost de 1,2%.

Comparativ cu septembrie 2014, productia a urcat cu 3,9%, serie bruta, pe fondul cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 6,2% si al industriei prelucratoare cu 4,3%, in timp ce industria extractiva a scazut cu 13,2%. Ca serie ajustata, cresterea a fost de 3,4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri