Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele noua luni cu 7,8% in termeni nominali, pe serie bruta, in principal datorita serviciilor informatice si tehnologiei informatiei, care a avut afaceri mai mari cu 24%, potrivit datelor INS, scrie Mediafax.

Totodata, transporturile au consemnat o crestere a afacerilor cu 11,2%, comunicatiile cu 4,3%, activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzarea si transmiterea de programe cu 4,1%, iar categoria alte servicii furnizate in principal intreprinderilor si-au sporit afacerile cu 3%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din serviciile pentru companii au fost mai mari cu 7,7%, dupa cresteri inregistrate la activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (22%), transporturi (11,4%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (4,4%), activitǎtile de comunicatii (3,7%) si la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (3,1%).

In septembrie, afacerile au urcat cu 7,2% fata de august, ca serie bruta, sustinute de activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+19,5%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+12,2%), activitatile de transport (+4,5%), cele de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+3,6%) si de activitatile de comunicatii (+2,6%).

Pe serie ajustata, serviciile prestate pentru companii si-au sporit cifra de afaceri cu 0,1%, dupa ce s-au inregistrat scaderi la activitǎtile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe cu 3,3% si la cele de transport cu 0,3%.

Comparativ cu septembrie anul trecut, afacerile au crescut pe ansamblu cu 4,5% in termeni nominali, pe serie bruta, si cu 4,3% pe serie ajustata.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri