Fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, a explicat ca problemele de la Loteria bonurilor fiscale au aparut ca urmare a unor diferente in interpretarea unui ordin de ministru, insa extragerile au fost legale, iar castigatorii nu trebuie sa returneze statului banii.

"Decizia mea a fost aceea de a se schimba legislatia aferenta pentru a simplifca acest mecanism. (...) Niciun roman nu trebuie sa ramburseze statului niciun ban castigat din aceste loterii. (...) Loteriile organizate au fost facute in mod legal, deci nu este nicio abatere", a explicat fostul ministru, scrie Mediafax.

Intrebat insa ce se va intampla, avand in vedere ca intregul rezultat a fost viciat, Teodorovici a spus ca a fost doar o problema de interpretare a legii, insa nu sunt probleme pentru castigatori. "Comisia respectiva care a aplicat in special ce trebuia sa aplice, adica principiul alegerii aleatoare a acestor bonuri fiscale, asta a facut, numai ca a avut o interpretare diferita fata de ordinul de ministru", a spus acesta.

Presa a relatat zilele acestea ca legislatia privind loteria bunurilor fiscale prevede ca prima cifra extrasa din urne este cifra unitatilor, insa, in practica, prima cifra extrasa la loterie a fost considerata cea a sutelor. Astfel, la prima extragere a Loteriei, care a stabilit ca sunt castigatori cei care au bonuri de 6 lei, a fost viciata, potrivit legii castigatori fiind cei cu bonuri de 600 de lei. Interpretarea acestei erori a fost ca cei care au castigat pe baza acestor extrageri vor trebui sa returneze banii, urmand a fi recompensati cei cu bonurile castigatoare potrivit ordinului initial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri