Ministerul Transporturilor a solicitat fonduri de 29 miliarde lei in bugetul pentru anul viitor, insa in acest an a cheltuit doar 20% din intreaga suma pusa la dispozitie, de circa 13 miliarde lei, care include si fondurile europene, a declarat fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Ministerul Transporturilor a cerut in bugetul pentru acest an circa 13 miliarde lei, inclusiv sumele la rectificarea bugetara si cele din fonduri europene, in timp ce executia reprezinta circa 20% pana in prezent. Atunci cum pot sa aloc eu sectorului de transporturi pentru 2016 sumele pe care le-au cerut, adica 29 miliarde de lei, in conditiile in care nu se cheltuie?", a mentionat Teodorovici. miercuri, la conferinta de prezentare a bilantului de mandat.

El a aratat ca Ministerul Finantelor nu poate sa priveze sectoare precum sanatatea, educatia sau apararea si sa aloce Transporturilor sumele cerute, in speranta ca ministerul va realiza efectiv cheltuielile respective pe proiecte de investitii.

"Foarte bine, sa cheltuie, sa vina cu facturi si atunci Ministerul de Finante le va asigura plata acestora. (...) Chiar daca ai cheltui toti banii intr-un an, nu ti-as aloca toti banii de la inceputul anului, pentru ca eu trebuie sa-ti pun banii acolo in ziua in care tu ai nevoie, in tot acest timp eu trebuie sa rulez acesti bani, ca stat", a adaugat Teodorovici.

El s-a aratat totodata sceptic ca noul ministru al Transporturilor va avea capacitatea sa gestioneze mai bine proiectele si sa construiasca autostrazi, spunand ca trebuie sa spere mai mult pentru realizarea acestor obiective.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri