Increderea in economia zonei euro a atins in noiembrie cel mai ridicat nivel din peste patru ani, in asteptarea deciziei Bancii Centrale Europene (BCE) de a suplimenta masurile de stimulare, la sedinta de politica monetara din decembrie, relateaza Bloomberg

Indicele privind increderea sefilor de companii si a populatiei in economia zonei euro a atins in noiembrie 106,1 puncte, iar datele aferente lunii octombire au fost reviziuite la acelasi nivel, fata de o estimare initiala de 105,9 puncte. Indicele se afla la cel mai ridicat nivel dupa luna mai 2011, scrie Mediafax.

Analistii anticipau ca increderea se va mentine la 105,9 puncte. Conducerea BCE discuta oportunitatea adoptarii unor noi masuri de stimulare a economiei, pe fondul incetinirii cresterii pe pietele emergente si a inflatiei scazute din zona euro.

Intre optiunile analizate se numara extinderea programului de achizitii de obligatiuni in valoare totala de 1.100 de miliarde de euro si reducerea dobanziilor pentru depozitele bancilor la BCE, aflate deja in teritoriu negativ. Decizia urmeaza sa fie luata la sedinta de politica monetara din 3 decembrie.

Nick Kounis, director pentru cercetari macroeconomice la ABN Amro Bank in Amsterdam, considera ca presedintele BCE, Mario Draghi, va fi "destul de agresiv" in declaratii, la anuntarea pachetului de masuri de stimulare.

Preturile de consum din zona euro au crescut in octombrie cu un ritm anualizat de 0,1%. Inflatia core, care exclude elementele volatile, precum preturile energiei si alimentelor, a accelerat la 1,1%, cel mai ridicat nivel dupa august 2013.

Comisia Europeana a precizat ca majoritatea sondajelor pentru masurarea increderii au avut loc inainte de atentatele din Paris de pe 13 noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri