Premierul Dacian Ciolos i-a cerut ministrului fondurilor europene, Aura Raducu, sa propuna masuri de simplificare a procedurilor achizitiilor publice asa incat legislatia sa fie clara si transparenta, iar proiectele sa fie alese pe baza eficientei, si nu ca sa "convina unora care au alte obiective".

"Am vrea ca achizitiile publice sa fie mult mai simple, mai clare si mai transparente. Legislatia nationala se aliniaza la o directiva europeana care prevede niste principii legate de achizitiile publice si eu am constatat ca noi avem obiceiul sa tot adaugam niste lucuri la ceea ce e obligatoriu din punct de vedere european", a spus Ciolos, marti, la Europa FM, potrivit Mediafax.

El a facut aceasta afirmatie in contextul in care o ascultatoare s-a plans de problemele pe care le intampina in acest domeniu, mai ales atunci cand este vorba despre accesarea fondurilor europene.

Dacian Ciolos a spus ca scopul Guvernului este acela de a se face achizitii publice pe baza unor proiecte eficiente, si nu pentru "a conveni unora sau altora care aveau de multe ori alte obiective" decat eficienta proiectelor atunci cand aplicau anumite reguli in domeniul achizitiilor publice.

Premierul a anuntat ca i-a cerut ministrului fondurilor europene, Aura Raducu, sa ii prezinte o analiza in acest sens.

"I-am cerut doamnei ministru Raducu sa vedem in ce masura, pana cand nu lasam noile proiecte in perioada imediat urmatoare, sa simplificam pe cat posibil si sa facem in asa fel incat lucrurile sa fie mult mai clare si mai transparente, pentru ca de acolo apareau probleme", a spus prim-ministrul.

Pachetul legislativ care reglementeaza achizitiile publice a fost trimis Parlamentului de catre Guvernul Ponta, la finalul lunii octombrie, pentru a fi dezbatut in procedura de urgenta, anunta ministrul de atunci al Finantelor Eugen Teodorovici, care si-a exprimat speranta ca de la 1 ianuarie va intra in vigoare noul cadru legislativ.

Sursa foto: Contul personal de Facebook al lui Dacian Ciolos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri