Bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a fost avizat favorabil, vineri, de comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 25 de voturi "pentru" si unul "impotriva".

Bugetul institutiei a primit votul parlamentarilor din comisiile pentru politica economica si cea pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, respectiv comisia economica si cea pentru dezvoltare regionala din Senat, scrie Mediafax.

Ministrul Economiei, Costin Borc, a participat la audieri si a prezentat bugetul, afirmand despre una dintre cele mai mari companii din portofoliul Economiei, Oltchim Ramnicu Valcea, ca inregistreaza rezultate operationale pozitive, astfel ca nu se afla intr-o situatie catastrofala.

"Oltchim face parte din preocuparile mele principale. Problemele Oltchim sunt complexe si se afla si in atentia Comisiei Europene. Dorinta noastra ferma este ca, impreuna cu administratorii, sa gasim acele solutii care sa duca la iesirea din situatia actuala", a spus Borc.

Oltchim a inregistrat in primele noua luni ale anului o pierdere din activitatea curenta de 15,76 milioane de lei (3,55 milioane de euro), de zece ori mai mica fata de cea de 159,2 milioane de lei din perioada similara a anului trecut, in contextul cresterii cifrei de afaceri cu 31%. Compania se afla in insolventa din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vanzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri