Guvernul si-a propus reducerea arieratelor cu 15% in anul in curs, dar acest procent nu este impus companiilor cu capital de stat sau capital majoritar de stat care au arierate, ci reprezinta o medie pe fiecare minister in parte, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Prevederea este cuprinsa intr-un memornadum aprobat, miercuri, de Guvern.

"Avem o tinta de reducere de 15% a platilor restante fata de cele programate la sfarsitul lui 2015. Modalitatea prin care poate fi calculat acest procent este una cumulativa pentru toate companiile aflate in subordinea unui minister, adica una dintre companii poate sa aiba o reducere a arieratelor mai mare de 15%, altele mai mica, dar media pe ministerul sau pe unitatea administrativa care gestioneaza companiile respective trebuie sa fie de 15%, deci lasa o anumita flexibilitate la nivelul ministerelor pentru calcularea acestor recueri de arierate", a spus Dan Suciu la finalul sedintei Executivului, citat de Mediafax.

Documentul recomanda companiilor ca la elaborarea bugetelor de venituri si cheltuieli sa completeze o anexa de fundamentare care sa cuprinda masuri concrete pentru reducerea platilor restante.

Dan Suciu a mai afirmat ca in termen de 15 zile de la aprobarea acestui memorandum, organele administratiei publice centrale vor prezenta Ministerului Finantelor Publice situatia privind reducerea platilor restante detaliata pe operatori economici.

Suma totala a arieratelor, in 2015, a fost de 3,4 miliarde lei. Guvernul anterior si-a propus plata a 45% din aceasta, dar tinta nu a fost atinsa. In prezent, nivelul arieratelor este de aproximativ 2 miliarde lei.

Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei au cate cinci companii cu datorii mari in subordine, Ministerul Energiei, trei, si Ministerul Comunicatiilor, una.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri