Cele mai mari amenzi date de inspectorii Fiscului in cadrul "Operatiunii Cristal" au fost aplicate in centrul comercial Dragonul Rosu, de 16 milioane lei, si in Expo Market Doraly, in valoare de 2,97 milioane lei, urmate de Complexul Brintex din Brasov si Smart Expo Flora din Bucuresti.

ANAF a desfasurat prima etapa a "Operatiunii Cristal" in perioada 19 octombrie - 27 decembrie, in care au fost verificati comercianti din circa 100 de complexuri/piete/depozite/zone din apropierea centrelor engros la nivel national , conform Mediafax.

Activitatea de monitorizare s-a desfasurat, in principal, la intrarile/iesirile din centrele engros, fiind oprite sau verificate 39.596 mijloacele de transport, cu o medie zilnica de 600 de transporturi.

"Verificarea mijloacelor de transport a vizat legalitatea desfasurarii activitatii si existenta documentelor justificative pentru marfurile transportate si consemnarea informatiilor referitoare la persoanele si marfurile implicate in transport si documentele corespunzatoare acestora", se arata intr-un comunicat ANAF.

Inspectorii antifrauda au verificat 4.030 de contribuabili si au dat 4.394 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 25,21 milioane lei. Acestia au confiscat numerar, venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 15,23 milioane lei, din care numerar de 550.795 lei, venituri ilicite de 1,07 milioane lei si bunuri de 13,6 milioane lei.

Cea mai mare amenda, de 15,99 milioane lei, a fost aplicata in complexul Dragonul Rosu din Bucuresti, acesta fiind urmat de Expo Market Doraly (Bucuresti) - 2,97 milioane lei, Complex Brintex (Brasov) - 2,75 milioane lei, Smart Expo Flora (Bucuresti) - circa 2,17 milioane lei, Complex Comercial Dumbrava (Sibiu) - 1,5 milioane lei, Galgros (Galati) - 1,29 milioane lei, Complex Comercial Onasis (Focsani) - 1,22 milioane lei, Centrul Comercial Tug Center (Braila) - 1,21 milioane lei, Complex Marlorex (Craiova) - 1,08 milioane lei si Piata West Market (Oradea) - 0,94 milioane lei.

Totodata, inspectorii au dispus suspendarea activitatii a 27 de comercianti pentru ca nu detineau aparate de marcat electronice fiscale si a comerciant pentru ca nu utiliza casa de marcat.

Fiscul a interzis desfasurarea uneia dintre activitatile de comert engros sau cu amanuntul in cazul a 221 contribuabili care desfasurau simultan aceste activitati, in mod nelegal, in aceeasi suprafata de vanzare si a instituit 34 de masuri asiguratorii in valoare de 4,17 milioane lei.

Pentru continuarea verificarilor, ANAF a solicitat unui numar de 895 de contribuabili sa se prezinte la sediul directiilor regionale antifrauda fiscala pentru clarificarea unor aspecte constate cu ocazia controalelor antifrauda. In urma verificarilor efectuate la noua contribuabili, s-a considerat necesara extinderea controalelor pe intregul lant al furnizorilor.

Sursa foto: Aleph Studio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri