Noul sef al misiunii FMI in Romania, Reza Baqir, ajuns la Bucuresti, se va afla la BNR in intervalul 10.30-14.00, unde se va intalni cu guvernatorul Mugur Isarescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu si viceguvernatorii Bogdan Olteanu si Liviu Voinea, urmand ca dupa-amiaza sa mearga la Finante.

Baqir, care a inlocuit-o pe Andreea Schaechter dupa un mandat de doi ani si jumatate, se afla in vizita la Bucuresti in perioada 12-15 ianuarie, pentru a fi prezentat autoritatilor , conform Mediafax.

Prima intalnire oficiala a noului sef al misiunii FMI va avea loc la BNR, cu o delegatie formata din guvernatorul bancii centrale, prim-viceguvernatorul si cei doi viceguvernatori, potrivit unor surse oficiale.

Ulterior, Baqir va merge la Ministerul Finantelor, unde va avea o intrevedere cu ministrul Anca Dragu si secretarii de stat, dar si cu presedintele ANAF, Gelu Diaconu.

Dragu se va intalni tot marti, de la ora 15.00, cu presedintele Bancii Mondiale, Cyril Muller, la discutii participand si secretarul de stat Attila Gyorgy si directori din cadrul institutiei, potrivit programului oficial anuntat de minister.

Biroul local al FMI a anuntat luni ca mandatul sefului misiunii FMI pentru Romania, Andreea Schaechter, s-a incheiat dupa doi ani si jumatate, aceasta fiind inlocuita cu pakistanezul Reza Baqir. El lucreaza la Fondul Monetar International din anul 2000, avand in ultimii patru ani functia de sef al diviziei Politica datoriei.

In aceasta calitate, Baqir a supervizat activitatea Fondului cu privire la elaborarea si aplicarea strategiei FMI privind sustenabilitatea datoriilor suverane si restructurarea in tarile membre, inclusiv pentru mai multe state afectate de criza, precum Cipru, Ghana, Grecia, Jamaica, Portugalia si Ucraina.

Baqir a reprezentat FMI, de asemenea, la reuniunile Clubului de la Paris, pentru mai multi ani.

Printre functiile detinute anterior de Baqir se numara cele de sef adjunct al diviziei Piete Emergente a FMI si reprezentant rezident al FMI in Filipine. El a lucrat si pentru Banca Mondiala, la Washington, sau Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Schaechter a fost seful misiunii pentru Romania, Ucraina si Kosovo din iunie 2013.

Ea l-a inlocuit la acea vreme pe Erik de Vrijer, care preluase conducerea misiunilor FMI in Romania de la Jeffrey Franks in vara anului 2012

Sursa foto: Kritchanut / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri