Pana la jumatatea anului 2017, o treime din companiile de petrol si gaze din SUA ar putea intra in faliment sau in restructurare masiva din cauza prabusirii preturilor petrolului.

Cotatiile petrolului Brent si ale petrolului WTI au scazut luni cu peste 5%, iar declinul a continuat marti, spre 30 de dolari pe baril, la minime ale ultimilor 12 ani , conform Mediafax

Trei banci majore, Morgan Stanley, Goldman Sachs Group si Citigroup aticipeaza ca preturile petrolului vor cobori sub pragul de 30 de dolari pe baril si se vor indrepta spre 20 de dolari pe baril, din cauza incetinirii economiei chineze, a aprecierii dolarului si a faptului ca activitatile extractive, din Houston si pana in Riyadh, vor contina in pofida supraofertei.

In aceste conditii, pana la o treime dintre producatorii americani de petrol si gaze ar putea intra in faliment sau restructurare masiva pana la jumatatea lui 2017, potrivit Wolfe Research.

Pentru unele dintre aceste companii, supravietuirea va fi posibila daca pretul petrolului va reveni la cel putin 50 de dolari pe baril, considera analistii.

Peste 30 de companii mici de petrol si gaze din Statele Unite, care detin active cumulate de peste 13 miliarde de dolari, au solicitat deja protectia legii falimentului, potrivit firmei de avocatura Haynes & Boone.

Morgan Stanley descrie situatia preturilor si a producatorilor ca fiind mai grava decat cea din 1986, referindu-se la cea mai recenta criza de amploare de pe piata petrolului.

Actuala criza este insa mai grava si de durata mai lunga decat fiecare dintre ultimele cinci prabusiri ale cotatiilor petrolului care au avut loc din 1970, a aratat Martijn Rats, analist la Morgan Stanley.

Companiile de petrol si gaze din SUA risca schimbari majore pana la jumatatea anului 2017

Sursa foto: noomcpkstic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri