Ministerul Energiei si-a propus ca in acest an sa lanseze, „cat mai rapid”, programele operationale confinante cu bani bani europeni, in valoare de 313 milioane de euro. Institutia va continua sa pregateasca procesele de privatizare ale Complexului Energetic Oltenia, cel mai mare producator de energie pe baza de carbune din Romania, si a Hidroelectrica, compania care asigura cea mai mare parte a electricitatii la nivel national si care se afla inca in insolventa.

Un alt obiectiv este profesionalizarea și depolitizarea managementului companiilor de stat din energie, obiectiv pentru care si-a bugetat fonduri de 4,3 milioane de lei. Aceste doua obiective sunt, de altfel, singurele care au si un buget, celelalte planuri ale ministerului pentru acest an neavind fonduri alocate.

Planurile Ministerului Energiei nu trec insa de 2016, institutia mentionand doar momentul inceperii unor proiecte, dar nu si al finalizarii acestora.

Institutia va continua sa pregateasca procesele de privatizare ale Complexului Energetic Oltenia, cel mai mare producator de energie pe baza de carbune din Romania, si a Hidroelectrica, compania care asigura cea mai mare parte a electricitatii la nivel national si care se afla inca in insolventa.

Pe langa mai vechile proiecte, precum hidrocentrala Tarnita Lapustesti, alte doua reactoare nucleare la Cernavoda, cablul submarin de export al electricitatii in Turcia sau constructia unei termocentrale la Rovinari, planurile pentru 2016 ale Ministerului Energiei sunt vagi. Spre exemplu, pana in luna septembrie, insitutia isi propune sa „promoveze activ” un proiect de gazoduct pe ruta Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria (BRUA). De asemenea, ministerul asteapta si „dezvoltarea unor noi perimetre de productie in Marea Neagra”.

Strategia energetica nationala, proiect de care se discuta deja de cativa ani, ar urma sa fie finalizata in luna septembrie, moment cand va fi initiat si un proces de adoptare a acesteia prin consens politic.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri