Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a fixat o serie de prioritati pentru anul in curs, intre care se numara asigurarea transparentei in sistem, extinderea implementarii sistemului dual si internationalizarea invatamantului dual.

Astfel, prioritatile strategice ale ministerului in 2016 sunt:

  • asigurarea transparentei in educatie si cercetare;
  • reglementarea si implementarea la scara nationala a invatamantului profesional dual;
  • imbunatatirea tranzitiei de la invatamantul secundar superior la cel tertiar;
  • implementarea Strategiei de Cercetare Dezvoltare si Inovare (2014-2020) pentru specializare inteligenta;
  • internationalizarea invatamantului superior;

Tot in 2016, ministerul de resort vrea sa dezvolte si sa integreze sistemul informatic, isi propune sa dezvolte invatamantul preuniversitar si sa ridice capacitatile institutionale ale universitatilor.

Mai mult, intre prioritatile ministerului se numara cresterea sigurantei activitatii de invatamant si reabilitarea seismica a cladirilor si caminelor studentesti.

De asemenea, o prioritate de top a Ministerului Educatiei este dezvoltarea cercetarii si inovarii din Romania.

Sursa foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri