Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, considera ca evenimente de genul celor in care a fost implicat consilierul juridic Dan Hauca, care a fost retinut de procurorii de la Departamentul National Anticoruptie (DNA) pentru luare de mita, sunt foarte grave si in contradictie cu obiectivele institutiei, motiv pentru care va aplica cele mai severe masuri prevazute de legislatia in vigoare.

Razvan Orasanu a mandatat Directia de Control din cadrul AVAS sa realizeze o ancheta interna pentru a elucida situatia creata si a solicitat cercetarea administrativa si suspendarea contractului individual de munca al lui Dan Hauca.

De asemenea, vor fi verificate toate apararile in instanta sustinute de consilierul juridic Hauca pe intreg procesul procedurii de faliment in cazul SC Sofert Bacau si vor fi analizate toate dosarele privind procesele de lichidare sensibile din cadrul AVAS.

Dan Dimitrie Hauca este angajat al AVAS in functia de consilier juridic in cadrul Directiei Generale Contencios si are atributii de reprezentare a Autoritatii in fata instantelor judecatoresti din circumscriptia Curtii de Apel Bacau.

AVAS nu mai are de cativa ani filiale in teritoriu, iar reprezentarea Autoritatii in fata instantelor de judecata din tara este asigurata prin intermediul a 13 consilieri juridici, intre care se afla si Dan Hauca.

La SC Sofert SA Bacau, societate aflata in procedura de lichidare judiciara, AVAS detine un pachet de 14 la suta din actiuni. Toate procedurile legale, inclusiv licitatia pentru vanzarea activelor acestei societati, sunt organizate de lichidatorul judiciar SC Sierra Quadrant SRL, numit de catre judecatorul sindic. AVAS nu a participat la procesul de vanzare a activelor.

In cazul licitatiei de la SC Sofert SA Bacau Dan Hauca nu a avut nici un mandat din partea AVAS.

Dan Hauca a fost prins in flagrant, luni, 18 septembrie, de catre procurorii DNA, in timp ce lua mita. Acesta, alaturi de alte doua persoane, a pretins si primit suma de 75.000 euro de la administratorul unei societati comerciale din Bucuresti in vederea rezolvarii favorabile a unei contestatii privind o licitatie organizata pentru vanzarea activelor SC Sofert SA Bacau.

Procurorii anticoruptie au dispus, marti, retinerea lui Dan Hauca pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Alaturi de acesta au fost retinuti Alexandru Ciprian Rusu, consilier juridic la o firma de lichidatori judiciari, si Vasile Dumbrava, profesor la Universitatea "George Bacovia" din Bacau.

Cei trei vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare pentru o perioada de 29 de zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri