Introducerea cotei unice de impozitare de 16 % a dus la cresterea veniturilor bugetare si a investitiilor straine in Romania, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu.
"Doresc sa pun capat speculatiilor de genul: gaura din buget lasata de cota unica. Nu exista o gaura in buget. Mai mul, incasarile au crescut simtitor. La fel si investitiile straine directe", a explicat Bodu.

In primele opt luni ale anului in curs veniturile la buget au crescut cu 15,2 la suta in termeni reali, comparativ cu 7 % in 2005. Anul trecut investitiile de tip greenfield in Romania au crescut cu circa un miliard de euro fata de anul precedent.

Sebastian Bodu s-a declarat multumit de activitatea ANAF de pana in prezent, cu toate ca, spune el, au existat si unele esecuri.

De asemenea, introducerea taxei pe viciu a condus la creterea contrabandei cu igri i a evaziunii fiscale, a declarat preedintele Ageniei Naionale de Administrare Fiscal (ANAF), Sebastian Bodu, citat de Rompres.

El a spus c nu se tie nc cu exactitate procentul cu care a crescut contrabanda, ns n cteva zile va putea prezenta cifre oficiale.

"Nivelul sczut al colectrii accizelor se datoreaz evaziunii fiscale n domeniu", a precizat Bodu, care s-a artat nemulumit de introducerea taxei pe viciu.

Statisticile oficiale arat c veniturile din accize au crescut cu numai 5,9 la sut n primele nou luni ale anului, n comparaie cu celelalte venituri la buget.

Bodu consider c punerea n aplicare a programelor de evaziune fiscal ar putea duce la o cretere a veniturilor din accize.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri