Autoritatile vor prezenta Comisiei Europene un nou plan de restructurare a Complexului Energetic Hunedoara. Complexul este unul dintre cei mai ineficienti producatori de energie aflat in portofoliul statului, si acopera anual circa 3% din necesarul de electricitate al tarii.

Potrivit sefului Consiliului Concurentei, acest plan vizeaza diminuarea capacitatii de producere a energiei.

„Discutam cu Comisia Europeana un plan de restructurare. CE Hunedoara va fi mult mai mic, dar functional”, a declarat luni Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-o conferinta de presa.

Pe de alta parte, Comisia Europeana vrea ca producatorul de energie sa isi separe operatiunile de extractie a carbunelui de cele de generare a electricitatii si energiei termice. Compania administreaza patru cariere miniere si sapte grupuri energetice si are aproape 7.000 de salariati, cei mai multi fiind pe partea miniera. CE Hunedoara are datorii de 1,2 miliarde de lei, iar in 2013 si 2014 a raportat pierderi cumulate de 500 milioane de lei.

Producatorul de carbuni si electricitate Complexul energetic Hunedoara a intrat in insolventa la inceputul acestui an. Complexul este unul dintre cei mai ineficienti producatori de energie aflat in portofoliul statului, si acopera anual circa 3% din necesarul de electricitate al tarii.

CE Hunedoara a fost infiintat in 2012 prin fuziunea termocentralelor Mintia si Paroseni cu minele de huila ale fostei Companii Nationale a Huilei Petrosani. La acea data, oficialii guvernamentali anuntau chiar ca aceasta companie urmeaza sa fie privatizata, asumandu-si acest obiectiv inclusiv in fata Comisiei Europene si a Fondului Monetar International.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri