Ministerul Economiei estimeaza ca in acest an va incasa dividende in valoare de 163 milioane de lei (36 milioane de euro) de la companiile aflate sub autoritatea sa. Anul trecut, ministerul a primit dividende de peste 300 milioane de lei.

Anul trecut, ministerul a primit dividende de peste 300 milioane de lei. Totodata, institutia a trecut in bugetul pentru anul curent al Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (DPAPS) si incasarea a 49,2 milioane de lei de la compania Romplumb, potrivit datelor Ministerului Economiei.

Aceasta suma reprezinta o creanta pe care statul trebuie sa o recupere de la Romplumb, aferenta unei alocatii bugetare catre acea firma in perioada 1999-2010. Romplumb este in reorganizare judiciara din 2012, din cauza ca si-a pierdut autorizatia de mediu.

Romplumb producea plumb sub forma de lingouri care erau vandute preponderent in Uniunea Europeana. Fabrica de langa Baia Mare avea are o capacitate de productie de circa 12.000 de tone de plumb pe an, dar nu putea functiona fara subventii de la stat.

Alte 4,7 milioane de lei ar urma sa intre in contul Ministerului Economiei in acest an din incasarea unor penalitati, majorari de intarziere si dobanzi penalizatoare calculate la plata cu intarziere a dividendelor, stabilite de catre instantele competente in favoarea DPAPS prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri