Compania americana Stratum Energy a semnat un acord de imprumut de 75 milioane de dolari cu Gemcorp Capital pentru a-si asigura finantarea unor activitati in Romania. Stratum Energy, infiintata in 2008, a cumparat in 2009 drepturile de explorare in perimetrul Moinesti, judetul Bacau.

Stratum Energy va utiliza banii pentru a sapa doua puturi, care ar urma sa intre in productie in cursul acestui an.

Gemcorp Capital este o firma de investitii focusata pe pietele emergente si a fost aranjorul acestui imprumut. Gemcorp Capital are sediul in Londra si are birouri in tari din Africa si Asia.

Stratum Energy, infiintata in 2008, a cumparat in 2009 drepturile de explorare in perimetrul Moinesti, judetul Bacau, si de atunci a pus in productie patru puturi, care livreaza zilnic aproximativ 3.400 tone echivalent petrol. Cel mai mare actioner al Stratum Energy este Qasim Sharif, care detine si functia de CEO.

In 2014, Stratum Energy a anuntat ca va investi peste 150 milioane de dolari in Romania, dupa ce a descoperit rezerve de gaze naturale in zona Moinesti.

Sursa foto: kzww / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri