Preturile de consum au scazut in ianuarie cu 2,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 0,8% comparativ cu luna decembrie, alimentele fiind mai ieftine cu 6,3% decat in ianuarie 2014, insa mai scumpe cu 0,5% fata de decembrie, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

"In luna ianuarie 2016, ponderea marfurilor si serviciilor care au inregistrat o scadere a preturilor, comparativ cu ianuarie 2015, este de 53,3%, cele care au avut cresteri cuprinse in intervalul 0 - 2,5% detin o pondere de 28,9%. Marfurile si serviciile ale caror preturi au crescut cu mai mult de 2,5% detin o pondere de 17,8%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica , conform Mediafax.

Cresterea medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (februarie 2015 - ianuarie 2016) fata de precedentele 12 luni (februarie 2014 - ianuarie 2015), calculata pe baza IPC, este de -0,8%.

Comparativ cu ianuarie 2015, preturile la alimente au scazut cu 6,3%, insa marfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,1%, iar tarifele serviciilor s-au apreciat cu 1,2%.Fata de decembrie, alimentele s-au scumpit cu 0,5%. In schimb, marfurile nealimentare au fost mai ieftine in ianuarie cu 1,5%, iar serviciile cu 1,1%.

Sursa foto: jijomathaidesigners / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri