Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta vrea sa acceseze fonduri europene pentru finantarea a doua proiecte in valoare de 40 milioane euro.

„Aplicatiile de finantare au fost elaborate impreuna cu Pro Danube Management, compania de servicii a Asociatiei Pro Danube”, potrivit informatiilor companiei.

Primul proiect, evaluat la 35 milioane de euro, vizeaza o serie de lucrari precum colectarea deseurilor de la nave si a hidrocarburilor scurse in portul Midia, cresterea sigurantei navelor acostate in port si modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila.

In acest proiect este inclusa si elaborarea unor studii tehnice pentru constructia unor unitati de generare a electricitatii din surse regenerabile.

Acest proiect ar urma sa fie finantat in proportie de 85% din Fondul de Coeziune, iar diferenta de la bugetul de stat.

Alte 5 milioane de euro ar urma sa fie atrase, din aceleasi surse, pentru dezvoltarea unui sistem permanent de management a calitatii aerului, zgomotului, deseurilor si apei. Tot in acest proiect este inclusa si generarea si distributia de energie regenerabila.

„Cele doua proiecte urmeaza a fi evaluate, un raspuns din partea CEF (Connecting Europe Facility, axa Infrastructur) fiind asteptat in luna iulie 2016”, arata compania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri