Piata romaneasca de tamplarie de aluminiu va creste cu 5-6% in acest an, dupa ce in 2015 a marcat un avans cu 10-15%, ajungand la circa 200 milioane de euro. Acest lucru, cumulat cu modificarea comportamentului de achizitie a clientilor, care au inceput sa prefere produsele premium, si cu atragerea mai multor clienti, vor duce afacerile companiei Reynaers Romania la 8 milioane de euro, in crestere cu peste 14% fata de 7 milioane de euro anul trecut.

„Anul 2015 a fost marcat si de o schimbare a comportamentului de achizitie al romanilor. Acestia s-au orientat catre produsele premium, intelegand tot mai mult beneficiile acestora pe termen lung”, a declarat intr-un comunicat Daniel Popa, director general Reynaers Romania.

In 2015, afacerile companiei au fost impulsionate de deschiderea unui depozit in Bucuresti si de implicarea in proiecte mari, astfel ca afacerile pe piata locala au urcat cu 75%, la 7 milioane de euro. Cresterea afacerilor companiei a fost sustinuta si de numarul mai mare al comenzilor pentru export si de implicarea in proiecte de referinta in Belgia, Franta sau Israel. Odata cu cifra de afaceri, Reynaers Romania si-a majorat si cota de piata, ajungand la 15% comparativ cu anul 2014.

Reynaers Romania face parte din grupul belgian Reynaers Aluminium, specializat in dezvoltarea solutiilor de aluminiu pentru usi, ferestre, pereti cortina, sisteme glisante, parasolare si sere. Belgienii sunt prezenti in Romania din 2006 si si-au trecut in portofoliu proiecte precum Afi Park, Metropol Offices, Oregon Park, Brasov Business Park, Promenada Mall sau Aeroportul din Cluj-Napoca.

"Relansarea proiectelor rezidentiale si fondurile tot mai mari alocate pentru proiecte office vor avea si in acest an un impact pozitiv in evolutia pietei de tamplarie de aluminiu. In acest fel, si in 2016 mizam pe cresteri, in valoare si volum, cu cel putin 5-6%, comparativ cu 2015”, a spus Popa.

Planuri mari pentru 2016

Produsele Reynaers Aluminium Romania sunt destinate proiectelor rezidentiale, comerciale, office sau industriale. Cresterea estimata a cifrei de afaceri in 2016 este fundamentata pe strategia companiei de a se orienta catre cresterea numarului de clienti, consolidarea retelei de parteneri existenti si dezvoltarea canalului de distributie creat in 2015 prin deschiderea depozitului.

Pentru 2016, unul din planurile Reynaers Aluminium Romania este lansarea pe piata a unui concept nou de usi si ferestre, care aduc un plus de eficienta energetica, cu care compania spera sa intre in noi proiecte in tara si in strainatate.

Infiintat in anul 1965, grupul Reynaers are peste 1.500 de angajati in 37 de tari din intreaga lume si exporta in peste 60 de tari de pe cinci continente.

Sursa foto: Reynaers Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri