Formularele 088 si 394 sunt cele mai contestate pe maisimplu.gov.ro, site prin care Guvernul isi doreste sa afle opiniile cetatenilor privind masurile de debirocratizare a statului, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri la o conferinta organizata de asociatia Romanian Business Leaders (RBL).

“Formularul 088 este pe agenda noastra. Pentru inceput, am initiat un dialog cu liderii ANAF si cu mediul de business. Mai apoi, prin <<Comisia de taiat hartii>>, platforma online prin care cerem feedback cetatenilor...si acolo formularele 088 si 394 apar cel mai des. De saptamana viitoare ne vom uita la aceasta problema impreuna cu conducerea ANAF”, a raspuns Claudiu Vrinceanu la intrebarea unui participant la forumul RBL.

In cadrul aceleiasi conferinte, Dragos Pislaru, consilier economic al premierului Dacian Ciolos, a afirmat despre formularul 088 ca „murim cu el de gat si tot il simplificam”

Formularul 088 trebuie depus de companiile care solicita inregistrararea in scop de TVA. Majoritatea antreprenorilor contesta acest formular pentru abudenta de informatii solicitate, unele intrebari fiind considerate irelevante. ANAF considera necesar acest formular pentru a diminua nivelul evaziunii fiscale.

Pe de alta parte, formularul 394 se refera la achizitiile si livrarile la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri