Taxa pentru depozitarea deseurilor la groapa de gunoi, programata sa fie introdusa in 1 ianuarie 2017, ar putea fi aplicata mai devreme. Cel putin asta este dorinta Ministerului Mediului.

Intentia autoritatilor de a introduce o astfel de taxa, cu o valoare de 80 lei/tona, al carei scop ar fi sa descurajeze irosirea deserurilor reciclabile, este mai veche. Initial, aceasta taxa ar fi trebuit sa fie aplicata din 1 ianuarie acest an si sa creasca in 2017 la 120 lei/tona.

“Ne lipseste taxa de groapa, care ar descuraja salubristii sa arunce totul la groapa. Vrem sa o impingem mai devreme, in acest an”, a declarant Corina Lupu, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Romania nu are inca o astfel de taxa.

Lupu a facut aceasta declaratie intr-o conferinta ocazionata de inaugurarea unei statii de colectare selective a deseurilor, proiect derulat de Green Group si cora Romania.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri