Bucurestiul, Ilfovul, Timisul, Clujul si Sibiul domina topul salariilor, cu castiguri medii de peste 2.000 de lei, acestea fiind si preferatele investitorilor veniti de peste granita. Tot aici, somajul este la cote minime.

In judetele puternic industrializate, unde prezenta investitiilor straine genereaza o concurenta acerba pe piata muncii, somajul este mic si, implicit, salariile sunt mari, conform Adevarul Financiar.

Clasamentul judetean al castigurilor salariale din luna noiembrie 2015, realizat de „Adevarul“ pe baza datelor centralizate la Institutul National de Statistica (INS), este dominat de Bucuresti, Ilfov, Timis, Cluj si Sibiu.

Bucurestiul este de departe campionul salariilor, cu o medie generala de 2.617 lei net lunar in noiembrie, dar si cu o rata a somajului mai mica de 2%. Capitala este urmata de judetele Ilfov si Timis, cu medii de 2.200 de lei, dar si cu o rata a somajului situata la cotele minime nationale (1,3%).

Interesant este ca tot in acest „top 3“ (Bucuresti, Ilfov, Timis) se regasesc si cele mai mici restante la creditele bancare (medii situate sub 10%), dupa cum reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: rzoze19 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri