Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat sambata, la Suceava, ca, in ceea ce priveste domeniul sau, lucrurile ce trebuie rezolvate pentru integrare sunt \"niste conditii tehnice\".
"Cel putin in agricultura, ceea ce va trebui sa facem sunt niste conditii tehnice", a afirmat Flutur, care s-a referit apoi la problema pestei porcine. "Pesta porcina, a aratat Flutur, inseamna ca o perioada de timp nu se exporta carne de porc, ceea ce nu-i de plans, deoarece nici pana acum Romania nu a fost o tara exportatoare de carne de porc, chiar daca exista peste patru milioane de porci in gospodariile taranilor romani", informeaza NewsIn.

"Hotararea noastra este ca, in cateva luni de zile, introducand o legislatie ferma de crestere a porcului, sa dovedim ca am eliminat focarele de pesta porcina si ca vom putea exporta in UE", a mai aratat Flutur. El a precizat ca si Germania are interdictie de export la carnea de porc din cauza pestei porcina. "Aceste conditii tehnice sunt firesti, atat pentru noi, cat si pentru tari care sunt deja membre ale UE", a mai spus ministrul.

El a tinut sa sublinieze ca si problema Agentiilor de Plati vor fi rezolvate pana la sfarsitul lunii decembrie, adaugand ca, in final, Agricultura "care a trecut prin furci caudine a contribuit intr-o pondere foarte mare la integrarea Romaniei in UE". "Este mare lucru sa faci parte dintr-un Guvern care primeste OK-ul intrarii in UE", a incheiat ministrul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri