Circa o suta de mineri protesteaza, vineri, in curtea Complexului Energetic Hunedoara, nemultumiti ca administratorul judiciar al companiei a denuntat contractul colectiv de munca, conform Mediafax.

Minerii din schimbul al doilea de la Mina Lupeni au intrerupt activitatea de extractie si au mers an fata Complexului Energetic Hunedoara.

Ortacii sunt nemultumiti ca administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara a denuntat contractul colectiv de munca. Ei declara ca, in lipsa acestuia, zeci de angajati pot fi da afara si se tem ca isi vor pierde locurile de munca. De asemenea, minerii au declarat ca denuntarea contractului va duce inclusiv la reducerea veniturilor.

Totodata, ortacii au declarat ca ii asteapta la protest si pe colegii lor din schimburile I si III.

Administratorul judiciar al companiei intrata in insolventa in luna ianuarie a denuntat, vineri, contractul colectiv de munca, astfel ca angajatii CEH raman doar cu drepturile stipulate in contractele individuale de munca. Reprezentantii CEH au declarat ca administratorul judiciar a denuntat contractul colectiv de munca intrucat societatea intentioneaza sa se reorganizeze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri