Cele mai vulnerabile sectoare ale economiei in privinta insolventei sunt constructiile si farma, din cauza platilor intarziate, dar o situatie dificila se regaseste si in agricultura, a declarat Alexandra Predeanu, director general al ICAP Romania.

”Am observat ca o companie care intra in faliment are fluctuatii la plata cu 10-12 luni inainte. Daca urmaresti o companie in timp iti dai seama daca ea se duce sau nu spre insolventa sau faliment.“, a spus Alexandra Predeanu, potrivit Mediafax. ICAP ofera companiilor servicii de monitorizare a firmelor, prezentand rapoarte si alerte privind riscul de insolventa al acestora, ceea ce le pemite clientilor sa reactioneze din timp si sa previna pierderile.

In opinia consultantului, printre industriile sanatoase se numara in primul rand comertul, care are o evolutie pozitiva, vizibila si in cresterea numarului de angajati, dar si transporturile, industria alimentara si fabricarea articolelor de imbracaminte.

"In fiecare industrie sunt insa multe companii cu risc ridicat, chiar daca sectorul merge bine. Pentru companiile romanesti e mai dificil sa isi revina din criza, nu au fluxul de capital al unei multinationale." La nivel national, circa 100.000 de firme sunt acum in insolventa, rata de recuperare fiind de doar 2%, iar suma recuperata de masa credala sub 5%.

Sursa foto: Gunnar Pippel / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri