Un nou minim istoric a fost consemnat in luna martie, fata de aceeasi luna din 2015, de catre rata anuala a inflatiei, potrivit datelor comunicate luni de Institutul National de Statistica.

Fata de a doua luna a lui 2015, inflatia a fost de -2,7%. determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) scaderea din martie a fost de -2,4%, conform Mediafax.

"In luna martie 2016, ponderea marfurilor si serviciilor care au inregistrat o scadere a preturilor, comparativ cu martie 2015, este de 58,8%, cele care au avut cresteri cuprinse in intervalul 0 - 2,5% detin o pondere de 24,6%. Marfurile si serviciile ale caror preturi au crescut cu mai mult de 2,5% detin o pondere de 16,6%", se arata intr-un comunicat remis luni de INS.

Rata medie a inflatiei pe ultimele 12 luni (aprilie 2015 - martie 2016) este de -1,4%, fata de precedentele 12 luni (aprilie 2014 - martie 2015), calculata pe baza IPC.

Rata medie lunara a inflatiei in primele trei luni a fost de -0,3%, fata de 0,4% in perioada similara de anul trecut. Fata de ianuarie, preturile de consum au inregistrat un avans de 0,1%, in conditiile in care la marfurile alimentare s-a raportat o scadere de 0,01%, iar cele nealimentare un plus de 0,2%.

Sursa foto: jijomathaidesigners / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri