Marine Le Pen, presedintele Frontului National din Franta, spune despre moneda euro ca "a fost o greseala mare, cu consecinte grele", insa Uniunea Europeana refuza sa recunoasca acest aspect, pentru ca "este incapabila sa se amendeze".

Marine Le Pen a afirmat, sambata, la Conferinta Internationala "Europa noastra – Europa Natiunilor”, care are loc al Sinaia, ca, din punct de vedere economic, Uniunea Europeana "este un esec absolut", efectele ei fiind "devastatoare" si "distrug orice speranta de crestere si dezvoltare", potrivit Mediafax.

"Acesteia (Uniunii Europene - n.r.) nu-i pasa de prosperitatea natiunilor, vrea doar sa isi impuna dogmele", a declarat sefa extremistilor francezi. In opinia acesteia, democratia este "suprimata", iar tot ceea ce se doreste este "supunerea absoluta" fata de normele UE.

"Chiar si in cazul in care concurenta economica nu intra in discutie, UE se dovedeste a fi daunatoare. Am vazut, din pacate, pe tot parcursul anului trecut, cei mai rai criminali si ca cei mai de seama teroristi se pot deplasa nestingheriti in Spatiul Schengen", a adaugat presedintele Frontului National din Franta.

In ce priveste euro, Marine le Pen a spus ca "este in primul rand un instrument economic esential, a carei valoare simbolica este doar secundara". "Atunci cand un instrument nu functioneaza, cand este inutil sau periculos, acesta trebuie schimbat. Moneda euro a fost o greseala mare cu consecinte grele, insa UE refuza sa recunoasca acest lucru, pentru ca este incapabila sa se amendeze", a afirmat presedintele Frontului National din Franta.

Referitor la Romania, Marine Le Pen a afirmat ca este o tara cu mare potential, aflata, insa, intr-o "situatie dificila", care merita mai mult decat "aceasta sangerare umana teribila pe care a provocat-o pesimismul".

Totodata, presedintele Frontului National din Franta a vorbit si despre islamism, spunand ca atunci cand acesta "pare sa avanseze spre Romania, seful Serviciilor de Informatii germane vine si recunoaste ca a subestimat riscul infiltrarii teroristilor asa-zisului stat islamic in randul refugiatilor". "Aceasta orbire este rezultatul unei decizii politice", a adaugat Marine Le Pen.

La Conferinta Internationala "Europa noastra – Europa Natiunilor”, organizata de Miscarea pentru Europa Natiunilor si a Libertatilor la Sinaia, participa circa cinci sute de persoane. Alaturi de key speaker-ul Marine Le Pen, la conferinta mai sunt prezenti Marcel de Graaf, copresedinte al Grupul Politic Europa Natiunilor si Libertatilor, Edouard Ferrand, Ludovic de Danne, Tomio Okamura, Riccardo Molinari, vicepresedinte al Ligii Nordului din Italia, si altii.

Sursa foto: Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri