Copiii si tinerii au puterea sa schimbe economia mondiala, insa pentru aceasta este esential accesul la educatie financiara, a declarat marti guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in cadrul celei de-a patra editie a summit-ului international CYFI International Summit and Launch Strategy, care are loc in perioada 28-29 iunie la Institutul Bancar Roman (IBR) din Bucuresti.

Evenimentul este organizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Ministerul Educatiei si organizatia Child and Youth Finance International, scrie News.ro.

”Educatia financiara pentru copii si tineri poate parea o simpla teorie. Credinta mea este ca nu este deloc usor sa traduci intr-un limbaj accesibil notiuni economic-financiare. A scrie o carte despre finante pentru copii nu este deloc usor, este o adevarata meserie. Rolul celor ii invata pe copii aceste notiuni este esential”, a afirmat Isarescu.

Potrivit unui raport al Bancii Mondiale, Romania se afla printre ultimele tari din Europa din punct de vedere al educatiei financiare. Astfel, jumatate dintre romani nu stiu aproape nimic despre serviciile financiare, doar unul din cinci are card bancar, iar 6% inca mai cumpara pe caiet de la magazin.

Summit-ul organizat la Bucuresti, la care sunt asteptati peste 200 de participanti, are ca teme principale fenomenul incluziunii financiare si educatia si dezvoltarea tinerilor. Pe langa guvernatorul BNR, printre invitati se numara ministrul Educatiei, Adrian Curaj, si reprezentanti ai conducerii ASF.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri