Fregata “Regina Maria” va intra, timp de mai bine de doua saptamani, in componenta Gruparii Navale NATO SNMG-2, alaturi de o fregata canadiana si de una poloneza, urmand sa execute diverse misiuni in Marea Neagra dupa jumatatea lunii iulie si pana la inceputul lunii august.

Potrivit Fortelor Navale Romane, fregata “Regina Maria”, cu elicopter ambarcat, intra, in perioada 18 iulie - 4 august, in componenta gruparii navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), alaturi de fregata canadiana HMCS 339 Charlottetown, cu elicopter ambarcat (nava comandant) si de fregata poloneza ORP General Tadeusz Kosciuszko, pentru a executa misiuni specifice in Marea Neagra.

Navele vor participa si la Exercitiul multinational Sea Shield 16, organizat de Statul Major al Fortelor Navale Romane in perioada 18 - 22 iulie, scrie News.ro.

Fregata “Regina Maria” este cea de-a doua nava militara romaneasca aflata in aceasta luna in compunerea unei grupari navale NATO, prima fiind Dragorul Maritim "Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), care executa misiuni de lupta impotriva minelor marine, ca parte a gruparii navale NATO SNMCMG-2, in perioada 1 - 28 iulie.

Fregata "Regina Maria” intra in gruparea navala SNMG-2 pentru a doua oara anul acesta. Nava a mai participat la Operatia de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagra, executata de SNMG-2, in luna aprilie, impreuna cu fregata canadiana HMCS Fredericton.

Pana duminica, 17 iulie, fregata desfasoara actiuni pe mare in cadrul Exercitiului multinational Breeze 16, in apele teritoriale ale Bulgariei si in apele internationale ale Marii Negre.

Sursa foto: O'SHI / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri