Prima rectificare bugetara din acest an a fost aprobata de catre Guvern. Premierul Dacian Ciolos a declarat ca este prima reftificare bugetara facuta in an electoral care insa nu are amprenta politica. Executivul neurmarind sa castige voturi in detrimentul eficientei bugetare. Prioritatile rectificarii bugetare sunt sanatatea, educatia si drepturile sociale.

Premierul Dacian Ciolos a anuntata ca Guvernul a aprobat prima rectificare bugetara din acest an, conform News.ro.

”Este prima data cand facem o rectificare in an electoral fara amprenta politica. (...) Nu cautam sa castigam voturi in detrimentul eficientei bugetare”, a subliniat Dacian Ciolos.

Premierul a precizat ca au fost alocate resurse acolo unde acestea erau necesare pentru continuarea unor proiecte si pentru acoperirea unor cheltuieli noi izvorate din prioritatile care au aparut pe parcurs.

”Am abordat rectificarea bugetara si ca un bilant de etapa al guvernarii”, a mai spus seful Guvernului, mentionand ca sanatatea, educatia si drepturile sociale sunt prioritatile primei rectificari bugetare din acest an.

Ciolos a aratat ca sanatatea si educatia au fost asumate de Cabinetul sau la inceputul mandatului, iar aceste prioritati au fost intarite pe parcurs de ceea ce s-a intamplat in aceste domenii. In ceea ce priveste drepturile sociale, el a spus ca multe dintre acestea au cunoscut o rectificare pozitiva izvorata din hotarari ale Parlamentului. Premierul a mai spus ca sunt alocate resurse si pentru investitii.

Sanatatea, educatia si protectia sociala, prioritatile Guvernului la rectificarea bugetara, cu 4,4 miliarde lei alocate

Guvernul a avut ca prioritate la rectificarea bugetara sanatatea, educatia si drepturile sociale, astfel ca cea mai mare alocare suplimentara este destinata asistentei sociale, de 2,8 miliarde lei, in timp ce educatia va beneficia de un miliard de lei in plus, iar sanatatea va primi 560 milioane de lei, prin diferite bugete, alte fonduri mergand catre agricultura, mediu, investitii si organizarea alegerilor parlamentare.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri