Dacian Ciolos a declarat, in plenul reunit al Parlamentului, ca Romania are o crestere economica previzionata pentru 2016 de 4,8%, peste estimarile initiale, dar acesta nu este motiv de "prezentare triumfalista" de date, ci trebuie sa ne asiguram ca ne inscriem pe un trend ascendent.

"Chiar daca bugetul pentru 2016 a fost unul cu o marja de manevra limitata, ne-am dat ca obiectiv o gestionare inteleapta a acestuia. (...) Avem o crestere economica buna, dar nu cred ca acesta este un motiv de prezentare triumfalista a acestui lucru. Mai important decat cresterea inregistrata in acest an este sa putem demonstra ca ne-am inscris pe un trend ascendent", a spus Ciolos, conform News.ro.

Potrivit premierului, in primul semestru al anului cresterea economica a fost de 5,2% din PIB, iar cresterea estimata pentru intregul an 2016, tinand cont de rezultatele primului trimestru si "cu luarea in considerare a incertitudinilor externe", este de 4,8%, fata de numai 4,2% prognoza initiala, pe care s-a construit bugetul.

In al doilea trimestru, PIB real a crescut cu 6% fata de anul trecut, a mai spus Ciolos.

"Este o crestere economica sustenabila, dar pentru ca aceasta sa ramana sustenabila are nevoie in continuare de reforme structurale si avem nevoie sa incurajam investitiile", a precizat el.

Ciolos a mai spus ca aceasta crestere economica este sustenabila si pentru ca se bazeaza atat pe consum, cat si pe investitii. "Spre deosebire de anii trecuti, este fructul contributiei tuturor sectoarelor economiei", a spus el.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri