Functionarii publici vor organiza, din 20 octombrie, mitinguri de protest si pichete la prefecturile din toata tara, pentru ca propunerile lor de modificare a legii privind salarizarea angajatilor din adminstratia publica nu au fost luate in seama, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

in legea propusa de Agentia Nationala a Functionarilor Publici sunt mentinute discriminarile actuale intre diferitele categorii de funtionari si nu se respecta principiul "plata egala pentru munca de valoare egala", arata un comunicat al Federatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Administratia Publica (F.N.S.A.P.L.), transmis agentiei NewsIn.

Proiectul de lege invocat de sindicalisti nu contine niciuna dintre propunerile facute de ei: spor de dispozitiv de 25%, spor de fidelitate cuprins intre 5-20%, spor de confidentialitate de 15%, prima de vacanta, alocatie de hrana si un salariu mediu pentru functionarii din administratia publica locala de 1.400 RON.

Caledarul de proteste, intocmit de sindicalisti, cuprinde mitinguri de protest si pichete in fata prefecturilor in fiecare resedinta de judet in data de 20 octombrie. in zilele de 8 si 9 noiembrie 2006, intre orele 10 si 14, functionarii publici vor picheta Parlamentul Romaniei. in cazul in care cerintele lor nu vor fi satisfacute, functonarii publici isi vor continua protestele prin greva generala.

Guvernul a decis in luna iulie ca salarizarea functionarilor publici va fi reglementata printr-un act normativ separat de proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor si urma ca documentul sa fie elaborat, separat, de Autoritatea Nationala a Functionarilor Publici, cu sprijinul Bancii Mondiale.

in luna iulie functionarii publici si-au amanat protestul programat pana pe data de 2 octombrie, pentru ca reprezentantii Bancii Mondiale, care urmau sa participe la elaborarea legii, nu finalizasera studiul referitor la principiile sistemului unitar de salarizare a functionarilor publici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri